TERUG NAAR BLOG
Nieuws

Vijf tips voor het maken van de perfecte Vaderdag fotocollage

Wil je de allerbeste vader op 17 juni een fotocollage cadeau geven, maar heb je geen idee hoe je het maken van je persoonlijke fotokunstwerk het beste kunt aanpakken?

Met deze tips helpen we je graag een stukje op weg!

4 juni 2018

Wil je de allerbeste vader op 17 juni een fotocollage cadeau geven, maar heb je geen idee hoe je het maken van je persoonlijke fotokunstwerk het beste kunt aanpakken?

Met deze tips helpen we je graag een stukje op weg!

Maak een fotocollage rondom een thema

Heeft je vader, vriend of man een hobby waaraan hij veel tijd besteedt? Maak dan een collage over dit onderwerp! Is hij bijvoorbeeld een sportieve vader, verwerk dan zijn mooiste of juist grappigste actiefoto's in een fotokunstwerk. Of maak een mix van afbeeldingen van al zijn bijzondere kenmerken, zoals zijn favoriete eten, zijn bril, zijn passie voor modelvliegtuigjes, zijn gereedschap, et cetera.

Maak een fotocollage met humor

Houdt hij wel van een geintje en haalt hij graag grapjes uit? Dan kun je fotocollage maken vol humor! Ben je handig met Photoshop, dan kun je zijn gezicht bijvoorbeeld op de meest hilarische foto's plakken. Of maak een fotcollage met foto's van vroeger met allerlei grappige momenten of gekke gezichten.

Selecteer de mooiste gezinsfoto's

Een leuke manier om een oudere vader te verrassen is door een fotocollage te maken met plaatjes die hij normaal gesproken niet dagelijks ziet. Duik dus eens wat oude fotoboeken in en selecteer de mooiste foto's van hem met zijn kinderen. Deze kun je eventueel aanvullen met recentere foto's. Heb je niet zo veel foto's waar je vader op staat? Dan kan het ook leuk zijn om een levensloopcollage van zijn kinderen te maken!

Gebruik foto's van memorabele momenten

Foto's van bijzondere herinneringen zijn altijd erg geschikt om in een fotocollage te verwerken. Denk bijvoorbeeld van foto's van trouwdagen, vakanties of geboortes. Leuk voor vaders van alle leeftijden!

Verras je vader met nieuwe foto's

Heb je zowel de zolder als je digitale fotoarchief afgespeurd, maar kun je geen geschikte foto's vinden? Laat dan nieuwe foto's maken, professioneel met een fotoshoot of zelf aan de slag op een leuke locatie. Deze kun je vervolgens in een fotocollage verwerken en zo als een mooi aandenken aan dit moment in de tijd geven.

Heb je na het lezen van dit artikel meteen zin om een zelfontworpen fotocollage voor je vader bestellen? Ga dan meteen aan de slag in de collagemaker.