Fotocollage van vroeger tot nu

Heb je flink wat foto's van vroeger en nu van een geliefde?

Maak dan een mooi overzicht van iemands leven in een fotocollage als persoonlijk cadeau

Ga meteen aan de slag met je eigen fotocollage
Het meest persoonlijke cadeau: fotocollage met de leukste foto's van vroeger tot nu

Op zoek naar een persoonlijk en bijzonder cadeau? Als je genoeg foto's van een familielid of vriend(in) hebt, kun je daarvan een mooi overzicht van zijn of haar leven maken. Je kunt zo een levensloopcollage op chronologische volgorde maken met oplopende leeftijd of je kunt al jullie leukste foto's kris-kras door elkaar plaatsen.

Hoe te maken

Voor deze fotocollage heb je vooral veel foto's nodig van allerlei periodes in iemands leven. Duik in je eigen archieven of vraag hulp bij vrienden en familie voor de leukste foto's. Als je de nodige foto's eenmaal hebt verzameld, kies je in onze collagemaker een geschikt ontwerp. Voor een mooi overzicht kun je het beste voor een basic collage met raster gaan. Je kunt het ontwerp aanpassen en zelf kiezen hoeveel foto's je wilt gebruiken. Wil je de foto's niet in volgorde van vroeger naar nu plaatsen, dan kun je natuurlijk ook een van onze andere creatieve ontwerpen kiezen.

Gebruik je oude foto's in je collage, dan is de kans groot dat je het een en ander wilt inscannen. Zorg dat je hiervoor een goede scanner gebruikt en je de resolutie bij het scannen zo hoog mogelijk instelt. Kies voor het scannen bij bestandsformaat altijd voor JPG. Weet je niet zeker of je foto's van voldoende kwaliteit zijn? Geen nood, onze collagemaker checkt altijd automatisch de resolutie.