Informatie

Algemeen

Hoe wordt mijn collage afgedrukt?

We bieden keuze uit vier mogelijkheden: afdrukken als poster, op canvas, op aluminium (dibond) of achter plexiglas. Lees op onze productpagina's meer over collage op canvas, collage op poster, collage op aluminium en collage op plexiglas .

Wanneer wordt mijn collage geleverd?

De levertijd van je collage hangt af van je keuze voor het soort afdruk (poster, canvas, aluminium of plexiglas). Als je op werkdagen 's ochtends vóór 11.30 bestelt, dan wordt je collage op poster of canvas nog dezelfde dag verzonden. Een collage op aluminium of plexiglas duurt 4 tot 5 werkdagen. Meer informatie kun je vinden op onze pagina met levertijden.

Wat kost een collage?

De prijs van je collage hangt af van het soort afdruk (poster, canvas, aluminium of plexiglas), de afmetingen en het gekozen ontwerp. De prijzen per ontwerp kun je vinden in ons prijzenoverzicht en in de collagemaker.

Uit welke formaten kan ik kiezen?

Afhankelijk van het gekozen ontwerp kun je zelf kiezen voor verschillende formaten. Het maximale formaat dat we op dit moment aanbieden op canvas en poster is 140 x 80 cm. Een collage op plexiglas of aluminium kun je bestellen tot maximaal 120 x 80 cm.

Collage maken

Moet ik een programma downloaden om een collage te maken?

Nee, je kunt je eigen collage helemaal online maken. Dit betekent dus dat je geen programma op je computer hoeft te installeren. Bovendien kun je vanaf elke willekeurige computer via het internet inloggen en foto's uploaden.

Aan welke eisen moeten mijn foto's voldoen?

Wat betreft kwaliteit is het minimaal vereiste formaat van je foto's afhankelijk van je collage. Tijdens het maken van je collage krijg je een melding als je foto te klein is om mooi af te drukken. Je kunt alleen JPG-bestanden gebruiken. Mocht je foto's of afbeeldingen hebben in een ander bestandsformaat (bijvoorbeeld PDF, PNG of Word-bestand), dan kun je even contact met ons opnemen.

Als ik veel foto's kies in mijn collage, worden de foto's dan niet te klein bij afdrukken?

Foto's in collages, waarbij je zelf de grootte en indeling van je vakken bepaalt, worden nooit kleiner dan 5 cm breed of hoog afgedrukt: dus geen foutjes met foto's op postzegelformaat. Let wel op dat foto's bij keuze voor canvas iets grover afgedrukt worden vanwege het canvasdoek. Kleine foto's met veel details, zoals groepsfoto's, komen dan minder goed tot hun recht. .

Ik wil mijn collage laten afdrukken op canvas. Worden mijn foto's omgevouwen naar de zijkanten van het canvasframe?

Nee, de voorzijde van het canvasdoek is geheel bedrukt met je collage. Er vallen dus geen foto's weg naar de zijkanten. De zijkanten van je canvas zijn wit of een zelfgekozen achtergrondkleur.

Ik wil graag tekst in mijn fotocollage. Kan dat?

Je kunt inderdaad tekst plaatsen in je collage. Dit doe je door bij je foto te kiezen voor 'Bewerken'. Hier vindt je de optie om een tekst op de foto te plaatsen. Je kunt je tekst naar wens aanpassen in grootte, lettertype en plaatsing op de foto.

Ik wil mijn collage graag opslaan en later verder gaan. Kan dat?

Je kunt je collage maken en op elk moment opslaan. Je hoeft alleen even een account aan te maken. Hiermee kun je je collage opslaan en later verder gaan.

Zijn er algemene tips bij het maken van je collage?

Voor het mooiste eindresultaat kun je het beste kiezen voor lichte, heldere foto's. Het beeldscherm van je computer werkt als een soort lichtbak waardoor foto's tijdens het maken van je collage veel lichter en helderder lijken dan op de afdruk op poster of canvas. Het resultaat is dus donkerder dan op je scherm. Let vooral goed op gezichten met tegenlich of schaduw. Door de donkere kleuren kunnen hier belangrijke details in het gezicht wegvallen. Verder is het belangrijk om foto's te gebruiken van voldoende groot formaat. Mocht je foto te klein zijn, dan krijg je tijdens het maken van je collage een melding hiervan.

Bestellen

Op welke manieren kan ik betalen?

Je kunt betalen met iDEAL of een overschrijving. Voor bestellingen vanuit België kun je kiezen voor betalen met Sofort Banking (voorheen Direct eBanking), Bancontact / Mister Cash en overschrijving. Je collage wordt in productie genomen na ontvangst van je betaling. Let op: bij betalen met overschrijving kan het enkele werkdagen duren voordat je betaling is verwerkt.

Kan ik dezelfde collage later nog een keer bestellen?

Ja, zo vaak als je wilt. Handig als familie, vrienden of collega's ook graag een exemplaar van een door jou gemaakte collage willen.

Bezorgen

Welke bezorgopties bieden jullie?

Je kunt wat betreft bezorging kiezen om je fotocollage te laten bezorgen met reguliere pakketbezorging, avondbezorging (van maandag tot vrijdag tussen 18.00 en 21.30) of bezorging op een afhaallocatie van PostNL. Helaas zijn de laatste twee mogelijkheden niet beschikbaar bij de allergrootste formaten op canvas (100 x 100 cm, 140 x 80 cm) en plexiglas of aluminium (100 x 70 cm en groter).

Bezorgen jullie ook in het buitenland?

Momenteel bezorgen wij standaard in de meeste Europese landen. Voor verzending naar andere landen kun je contact opnemen over de mogelijkheden en kosten.

Wat zijn de verzendkosten?

Kleinere posters (tot 30 x 40 cm) worden verstuurd in speciale minikokers, die door de brievenbus passen. Grote posters, canvas, aluminium en plexiglas worden verstuurd met pakketpost. Bij bestelling van meerdere collages betaal je natuurlijk slechts eenmaal de verzendkosten.

Nederland
Verzendwijze
Prijs
Posters tot 30 x 40 cm
Brievenbuspost
€ 2,75
Poster | Canvas | Aluminium | Plexiglas
Pakketpost
€ 4,95

Een uitgebreider overzicht met verzendkosten naar het buitenland kun je vinden in ons prijzenoverzicht.

Klachten

Ik ben niet tevreden. Kan ik mijn collage retour sturen?

Natuurlijk streven we naar volledige klanttevredenheid. Bij klachten met betrekking tot productiefouten of anderszins fouten die te wijten zijn aan EasyCollage werken we in overleg samen aan een oplossing die het probleem naar tevredenheid oplost.

EasyCollage levert enkel op maat gemaakte producten. Alle producten van EasyCollage zijn daarom uitgesloten van het herroepingsrecht wat betekent dat zonder opgaaf van reden of bij fouten die niet te wijten zijn aan EasyCollage geen collages retour genomen kunnen worden. Natuurlijk kijken we wel graag of we bij problemen met je collage alsnog kunnen helpen met een oplossing.

Waar kan ik terecht met een klacht?

Klachten dienen uiterlijk binnen 14 dagen na bestelling schriftelijk (bijvoorbeeld per e-mail) kenbaar gemaakt te worden. Bij klachten omtrent kwaliteit en schade aan het product dient de collage of een duidelijke foto van de collage ter beoordeling naar EasyCollage gezonden te worden.

In overleg wordt altijd gezocht naar een passende oplossing. Indien de klacht niet in onderling overleg kan worden opgelost, kan contact opgenomen worden met de Geschillencommissie Webshop (zie voor meer info ook onze algemene voorwaarden).