TERUG NAAR BLOG
Nieuws

Zo kun je de perfecte fotocollage maken voor je Valentijn

Op zoek naar een mooi cadeau om je geliefde op Valentijnsdag mee te verrassen? Met een romantische fotocollage maak je gegarandeerd indruk!

En met de tips uit dit artikel heb je binnen een handomdraai je eigen fotokunstwerk samengesteld!

9 februari 2018

Op zoek naar een mooi cadeau om je geliefde op Valentijnsdag mee te verrassen? Met een romantische fotocollage maak je gegarandeerd indruk!

En met de tips uit dit artikel heb je binnen een handomdraai je eigen fotokunstwerk samengesteld!

Selecteer jullie beste foto's samen

Kies om met het maken van je fotocollage te beginnen eerst een aantal mooie foto's uit. Die kun je waarschijnlijk op je smartphone of computer vinden, maar misschien ook wel in fotoboeken of op sociale media. Probeer lichte en scherpe foto's te gebruiken, want die komen in een fotocollage het best tot hun recht. Varieer ook met verschillende soorten foto's en gebruik naast selfies bijvoorbeeld ook vakantiekiekjes.

Verwerk mooie herinneringen in je fotocollage

Een mooie manier om je Valentijnscadeau net dat beetje extra te geven is door mooie herinneringen in je fotocollage te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan foto's van plekken die jullie samen bezocht hebben, maar ook kiekjes van gezamenlijke hobby's of andere mensen of dieren die jullie allebei dierbaar zijn. Niet elke herinnering hoeft trouwens een foto te zijn! Je kunt bijvoorbeeld ook scans van concertkaartjes, paspoortstempels of liefdesbrieven in je fotocollage verwerken.

Kies een romantisch collageontwerp

Als je eenmaal een mooie verzameling foto's voor je Valentijn geselecteerd hebt, is het tijd om je collage samen te stellen. De eerste stap van dit proces is het uitkiezen van een romantisch collageontwerp. Ga bijvoorbeeld voor een fotocollage met hartjes van Grootzus of één van de romantische collages van Onszelf. Houdt je Valentijn meer van simpele, strakke ontwerpen? Dan kun je die eventueel zelf aanvullen met liefdesplaatjes, spreuken of briefjes.

Voeg een boodschap aan je Valentijn toe

Als je foto's tekortkomt of je cadeau een persoonlijk tintje wilt geven, kun je een speciale boodschap aan je fotocollage toevoegen. Dit kun je doen door een foto van een handgeschreven briefje in te scannen, maar ook door een van onze spreuken te selecteren. Denk bijvoorbeeld aan "I love you to the moon and back", "Be mine" of het klassieke "I love you".

Inspiratie opgedaan? Ga dan naar de collagemaker en maak je eigen collage!