Interieur met fotocollage

Francien Verhulst is oprichter van Grootzus, een echte Rotterdamse ondernemer. De stijl van Grootzus is het best te omschrijven als fantasievolle collagekunst. Ze maakt droomwerelden waarin vaak grappige en lieve dieren, popjes, bloemen en kinderen figureren. Bij elkaar geraapt uit een enorme geschiedenis van illustraties, omgebogen naar haar eigen sprookje.

Francien over haar werk: "Plaatjes maken vind ik het leukste dat er is. Dingen mooier maken dan ze zijn, binnen gegeven kaders. De ingrediƫnten voor mijn collages haal ik werkelijk overal vandaan. Op rommelmarkten koop ik oude boeken, spelletjes, postzegels, ansichtkaarten en verpakkingsmateriaal. En natuurlijk haal ik ook plaatjes van het internet. Alles wat ik mooi vind fotografeer ik: structuren, kleuren en vormen. Alle plaatjes bewaar ik in een enorm archief. Door de verschillende technieken, structuren en tekenstijlen van de bestaande beelden te combineren, ontstaat er een spannende, nieuwe, wereld. Een droomwereld, die ik helemaal zelf kan verzinnen."

Grootzus heeft een eigen lijn van ansichtkaarten, trouw- en geboortekaarten. Ook maakt ze illustraties en animaties in opdracht voor (prenten)boeken, tijdschriften, omroepen en uitgeverijen.