TERUG NAAR BLOG
Nieuws

Waarom je foto's een plek aan je muur verdienen

In ons digitale tijdperk kiezen veel mensen ervoor om hun foto's op computers te laten staan (het zijn er ook zoveel!), terwijl je er zo veel leukere dingen mee kunt doen als je ze laat afdrukken, in bijvoorbeeld een fotocollage.

En dat blijkt ook nog goed te zijn voor je geluksgevoel.

12 april 2018

In ons digitale tijdperk kiezen veel mensen ervoor om hun foto's op computers te laten staan (het zijn er ook zoveel!), terwijl je er zo veel leukere dingen mee kunt doen als je ze laat afdrukken, in bijvoorbeeld een fotocollage.

En dat blijkt ook nog goed te zijn voor je geluksgevoel.

Gaan jouw foto's ook ten onder aan de digitale verstoffingsondergang?

Harde schijven en online clouds vormen tegenwoordig de digitale versie van fotoboeken op zolder. Ze zijn weliswaar ontzettend handig om je herinneringen op te slaan, maar in de praktijk komt het er vaak op neer dat je foto's er simpelweg liggen te verstoffen. En dat is zonde, want foto's zijn juist zo leuk om te bekijken en kunnen bovendien voor allerlei creatieve projecten worden gebruikt. Lees onze vijf beste redenen om je foto's te redden van de digitale verstoffingsondergang en direct aan de slag te gaan met je eigen fotocollage.

1. Geef jezelf een dagelijkse geluksboost

Je maakt natuurlijk vooral foto's van de mooie momenten in je leven. Denk bijvoorbeeld aan vakanties en verjaardagen, maar ook aan mijlpalen zoals bruiloften en diploma-uitreikingen. Door foto's van deze momenten te laten afdrukken, kun je dagelijks even terugblikken op deze bijzondere hoogtepunten. Dat geeft je dus elke keer een kleine geluksboost!

2. Vergroot het zelfvertrouwen van je kinderen

Kinderen zien graag foto's van hun familie. Uit onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van familiefoto's in huis het zelfvertrouwen van kinderen vergroot. Door in huis foto's op te hangen leren kinderen wie ze zijn en waar ze thuishoren. Ze zien letterlijk dat ze er niet alleen voor staan, wat kan leiden tot meer zelfvertrouwen en hogere eigenwaarde. Volgens psychologen voelen kinderen die dagelijks familiefoto's zien zich waardevoller en veiliger.

3. Bewaar je belangrijkste foto's voor altijd

Door de jaren heen zijn computers en clouds steeds beter geworden. Toch zijn ze niet honderd procent veilig en is er geen garantie dat je digitale bestanden voor altijd opgeslagen zullen zijn. Door je foto's te laten afdrukken in een fotocollage, heb je bij het onverhoopt crashen van een computer of het gehackt worden van je cloud nog altijd een fysieke kopie van je mooiste plaatjes.

4. Geef je interieur een persoonlijk tintje

Foto's zijn de ideale toevoeging aan je interieur en kunnen een ruimte veel sfeer en warmte geven. Een collage kan een rustpunt in je huis vormen, maar juist ook voor kleur zorgen en is de perfecte herinnering aan de mooiste momenten uit je leven.

5. Houd je mooiste herinneringen levendig

Het bekijken van foto's is voor veel mensen een manier om terug te blikken op bijzondere herinneringen. Vaak vergeten we die kleine geluksmomentjes, die juist van grote waarde zijn. Door je foto's op een prominente plek in huis te hangen in bijvoorbeeld een fotocollage, zul je nooit meer dat ene grappige of ontroerende moment vergeten.

Kortom, meer dan genoeg redenen voor die fotocollage met al jouw mooiste momenten!