TERUG NAAR BLOG
Nieuws

Vijf tips om je interieur winterklaar te maken

Het najaar is de ideale periode om je huis winterklaar te maken. Een gezellig interieur waarin je je lekker op je gemak voelt, geeft je dat heerlijke knusse thuisgevoel, ook al is het buiten guur en koud.

Benieuwd hoe je het opfrissen van je interieur het beste kunt aanpakken? Met onze tips kun je meteen aan de slag!

22 oktober 2018

Het najaar is de ideale periode om je huis winterklaar te maken. Een gezellig interieur waarin je je lekker op je gemak voelt, geeft je dat heerlijke knusse thuisgevoel, ook al is het buiten guur en koud.

Benieuwd hoe je het opfrissen van je interieur het beste kunt aanpakken? Met onze tips kun je meteen aan de slag!

Voeg nieuwe kleuraccenten toe

Om een ontspannen sfeer in huis te krijgen, is het erg belangrijk om je interieur de juiste kleuren te geven. Nieuwe kleuren kun je op allerlei manieren aan je huis toevoegen. Pak het bijvoorbeeld rigoureus aan door een wand in de verf te zetten of nieuwe gordijnen te kopen, of ga voor minder ingrijpende veranderingen door gekleurde accessoires neer te zetten. Zorg hierbij wel dat je een bepaald kleurenpallet in gedachten houdt zodat alle kleurdetails goed bij elkaar passen. Wat inspiratie nodig voor kleur? De trendkleur voor komend jaar is "spiced honey", kruidig honingbruin met subtiele accenten van goud dat makkelijk te combineren is met zachte en neutrale tinten, maar ook als verrassende combinaties met felle kleuren.

Zorg voor warmte in huis

De eerste weken van de herfst voelden bijna zomerachtig aan, maar de komende tijd ziet het ernaar uit dat het steeds iets kouder wordt. Des te meer reden om de nodige warmte in huis te halen! Het gebruik van winterse kleuraccenten kan een goede manier zijn om je huis een warme sfeer te geven. Je kunt echter ook letterlijk meer warmte aan je interieur toevoegen door zachte, warme stoffen in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een wollig vloerkleed voor in de woonkamer, zachte kussens voor op de bank of natuurlijk plaids om 's avonds onder weg te kruipen.

Haal buiten naar binnen

De herfst en de winter zijn echte binnenblijfmaanden waarin veel mensen zich het liefst terugtrekken in hun warme, huiselijke cocon. Haal daarom wat elementen van de natuur in huis: planten! De trend van nu is om volop te genieten van heel veek groen in huis: een schattig pannenkoekkplantje op de kast, een flinke Monstera met groot groen blad of toch liever een stoere cactus of vertplant? Het kan allemaal! Laat je inspireren en kies wat past bij jouw interieur.

Sla sfeermakers in

Naast warme kleuren, zachte stoffen en de nodige planten zijn er natuurlijk ook kleinere details die je interieur nog veel sfeervoller kunnen maken. Haal bijvoorbeeld alvast de kerstlampjes tevoorschijn om je huis iets gezelliger te maken. Die zijn namelijk niet alleen geschikt voor in de kerstboom, maar ook voor op de vensterbank, langs een trapleuning of in een doorzichtige vaas op tafel! Ga ook eens naar de winkel om wat kaarsen in huis te halen. Een grote schaal met kaarsen maakt je huis al direct winter-proof.

Maak een persoonlijke fotocollage

Gure herfstavonden zijn bij uitstek geschikt voor creatieve projecten. Wat is er dan leuker dan een project waarmee je je huis ook nog even een extra personal touch kunt geven: je eigen fotocollage. Zet dus eens een pot thee, kies je leukste foto's en ga aan de slag. Want kaarslicht en dekentjes zijn weliswaar heerlijk, maar het warmste gevoel krijg je toch echt van al je mooiste herinneringen aan de muur.