TERUG NAAR BLOG
Nieuws

Tips voor een Moederdag fotocollage

Wil je met Moederdag een bijzonder cadeau geven? Ontwerp dan je eigen collage en verras haar met een uniek fotokunstwerk.

Met onze drie tips helpen we je graag een stukje op weg.

30 april 2019

Wil je met Moederdag een bijzonder cadeau geven? Ontwerp dan je eigen collage en verras haar met een uniek fotokunstwerk.

Met onze drie tips helpen we je graag een stukje op weg.

Fotocollage met trotse momenten

Niets leuker voor een moeder dan dagelijks terug kunnen kijken op alle trotse momenten! Verzamel om dit fotocollage idee uit te werken eerst de nodige foto's van bijzondere momenten. Als jullie jonge kinderen hebben, kun je bijvoorbeeld foto's opzoeken van eerste stapjes, verjaardagsfeestjes, eerste schooldag of zwemdiploma's. Maak je zelf een fotocollage voor je moeder dan kun je dit natuurlijk uitbreiden met foto's van huwelijk, geboorte van kleinkinderen, bijzondere reizen en andere momenten waar je met geluk naar terugkijkt. Verwerk deze prachtige plaatjes samen in een fotocollage en gebruik eventueel een groeps- of gezinsfoto om in het midden te zetten.

Fotocollage van jong naar oud

Zitten jullie leukste foto's verborgen in een stoffig album of een computermap? Haal deze kiekjes dan weer eens tevoorschijn om een fotocollage te maken waarin het opgroeien van haar kinderen centraal staat. Kies van iedereen een babyfoto, een kleuterfoto, een tienerfoto en een foto als volwassene. Zet deze vervolgens naast elkaar in een fotocollage zodat precies te zien is hoe iedereen is opgegroeid. Of maak voor elk kind een eigen fotocollage. Zijn de kinderen nog jong? Ook dan kun je natuurlijk per maand of per jaar een mooie groeicollage maken.

Fotocollage met dagelijkse momenten

Ook de heel gewone, dagelijkse dingen zijn perfect om een collage mee te maken. Kies hiervoor alle foto's van jullie dagelijkse leven, van lang geleden tot nu toe. Denk hierbij aan huizen waarin is gewoond, alle huisdieren en de dagelijkse momenten zoals ontbijt of samen relaxen: alles waaraan jullie als gezin fijne herinneringen hebben. Verwerk deze in een collage om een totaalplaatje te maken van jullie leven samen.

Natuurlijk zijn de ideeën voor een Moederdag collage eindeloos. Wees creatief en maak meteen je eigen collage!