TERUG NAAR BLOG
Nieuws

Vijf tips voor de perfecte Valentijn collage

Op zoek naar een origineel Valentijnscadeau? Stel dan je eigen collage samen en verras je geliefde met een uniek fotokunstwerk!

Met deze vijf tips helpen we je graag een eindje op weg in het ontwerpproces.

7 februari 2019

Op zoek naar een origineel Valentijnscadeau? Stel dan je eigen collage samen en verras je geliefde met een uniek fotokunstwerk!

Met deze vijf tips helpen we je graag een eindje op weg in het ontwerpproces.

Verzamel foto's van bijzondere momenten

Een goede manier om met het ontwerpen van je collage te beginnen is door eens uitgebreid in je fotoarchief te duiken. Zet je mooiste kiekjes meteen in een aparte map zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden. Merk je dat je op je computer eigenlijk maar weinig foto's hebt opgeslagen? Scrol dan ook eens door het fotoalbum van je telefoon of scan polaroidfoto's in om er digitale bestanden van te maken.

Kies een speciaal thema

Om een mooi geheel van je collage te maken, kan het leuk zijn om een thema voor je persoonlijke fotokunstwerk te kiezen. Hierbij kun je denken aan een kleur die goed binnen het interieur van je geliefde past, of natuurlijk een bepaalde dag of gebeurtenis. Andere leuke thema's kunnen zijn: mooie reizen, eerste keren, huisdieren, hobby's, enzovoorts!

Blik terug op mooie herinneringen

Geef je Valentijnscollage net even iets extra's door terug te blikken op jullie mooiste herinneringen samen. Dit kun je doen door foto's van deze herinneringen in je collage te verwerken, maar bijvoorbeeld ook door briefjes, bonnetjes, paspoortstempels of concertkaartjes in te scannen. Door dit soort aandenkens in je fotokunstwerk te verwerken, breng je meteen iets meer variatie in je collage aan.

Verwerk gezamenlijke interesses in je collage

Ben je een flink eind op weg met je collage, maar merk je dat er wel erg veel hetzelfde soort foto's in voorkomen? Probeer dan foto's van jullie gezamenlijke interesses te vinden om in je cadeau te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een landschapsfoto die je tijdens een romantische wandeltocht gemaakt hebt, een groepsfoto met jullie vrienden of een herinnering aan jullie favoriete café, muziekgroep of feestdag.

Verras je geliefde met nieuwe foto's van de kinderen

Zijn jij en je geliefde al iets langer bij elkaar en hebben jullie samen een gezin? Maak dan een collage van nieuwe foto's van jullie kinderen. Deze kun je zelf proberen te maken, maar online zijn ook talloze fotografen te vinden die zich specialiseren in kinderfotografie. Neem je kids dus eens een dagje mee het strand of de heide op, maak zo veel mogelijk nieuwe foto's en verwerk deze vervolgens in een collage!