TERUG NAAR BLOG
Nieuws

Zomerserie Vakantiefoto tips deel 4: Variatie

Kom je er na elke vakantie achter dat je iets leuks wilt doen met je vakantiefoto's maar blijkt bij het maken van je fotocollage dat er toch wat bijzondere foto's ontbreken om een echt compleet beeld te geven?

Dan is het hoog tijd om iets meer variatie in je foto's aan te brengen!

6 augustus 2018

Kom je er na elke vakantie achter dat je iets leuks wilt doen met je vakantiefoto's maar blijkt bij het maken van je fotocollage dat er toch wat bijzondere foto's ontbreken om een echt compleet beeld te geven?

Dan is het hoog tijd om iets meer variatie in je foto's aan te brengen!

Foto's vormen een blijvende herinnering aan mooie momenten en vakanties zijn dan ook de uitgelezen kans om plaatjes te schieten en om een fotocollage te maken. Veel mensen weten echter niet zo goed wat ze precies op de foto kunnen zetten en komen daardoor vaak met dezelfde soort foto's thuis.

Naast gezellige groepsfoto's aan de eettafel, de kiekjes van je verblijfsplaats en plaatjes van het strand zijn er echter meer dan genoeg andere dingen die je kunt vastleggen. En deze foto's samen zijn ideaal om de allermooiste fotocollage mee te maken!

Dagelijkse details

Haal je camera niet alleen bij toeristische trekpleisters tevoorschijn, maar ook tijdens je dagelijkse vakantiebezigheden. Die lijken op het moment zelf misschien niet zo bijzonder, maar na je vakantie zijn ze erg leuk om terug te zien in je fotocollage. Maak dus vooral foto's van de vreemde producten die je in de supermarkt tegenkomt, maar ook van jullie dagelijkse tripje naar de ijssalon of van je kinderen die heerlijk in de zon liggen te genieten. Vergeet ook niet kleine details vast te leggen, zoals de zonnebril van je dochter, je overheerlijke cocktail of een authentieke boot die je in de haven tegenkomt. Dit geeft in je fotocollage ook een mooie afwisseling tussen gezichten en objecten.

Foto's van de omgeving

Veel mensen maken alleen foto's van de bijzondere dingen die in hun omgeving te zien zijn. Denk bijvoorbeeld aan het mooie uitzicht over het strand of die ene toeristische trekpleister. Ook andere dingen uit je omgeving kunnen echter mooie plaatjes opleveren! Maak bijvoorbeeld een foto van die leuke buurtsuper op de hoek of het paadje waarover je elke dag naar het strand loopt of van de bakker waar je 's ochtends je verse broodjes haalt.

Clichékiekjes

Schroom niet om foto's te maken die je misschien op dit moment wel heel cliché vindt. Ook hiervoor geldt namelijk dat je ze nu niet heel bijzonder vindt, maar als je ze in een fotocollage gebruikt zijn ze juist een mooie aanvulling. Schrijf bijvoorbeeld je verblijfplaats en het jaartal in het zand of fotografeer je voeten met de zee op de achtergrond. Andere leuke opties zijn natuurlijk een groep-selfie, duwen tegen de toren van Pisa of een vreugdessprong maken op het strand.

Fotocollage maken

En dan tot slot het samenbrengen van al die mooie foto's je eigen fotocollage! Met genoeg variatie, perfecte belichting en bijzondere composities wordt het kiezen van je leukste foto's bij het maken van jouw fotocollage weer een stuk makkelijker.