TERUG NAAR BLOG
Nieuws

Moederdag tip: collage maken met jullie leukste foto's

Wil je een mooie Moederdag collage maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Onze vijf tips voor een originele fotocollage helpen je ongetwijfeld een heel eind op weg!

26 april 2018

Wil je een mooie Moederdag collage maken, maar heb je geen idee waar je moet beginnen?

Onze vijf tips voor een originele fotocollage helpen je ongetwijfeld een heel eind op weg!

Duik de archieven in

Moederdag is de ideale gelegenheid om de liefde tussen moeder en kind te vieren en om dat met een collage te doen, zul je eerst de nodige foto's moeten verzamelen. Om te beginnen kun je natuurlijk je digitale archief induiken, maar als je moeder al wat ouder is, is het ook heel bijzonder om foto's te gebruiken die je moeder al een tijdje niet gezien heeft. Grijp dus niet meteen naar je digitale foto's, maar haal ook oude fotoboeken tevoorschijn en maak scans van de leukste plaatjes van de kinderen en eventuele kleinkinderen.

Verzamel foto's van anderen

Kom je er tijdens het verzamelen van de foto's achter dat je maar weinig geschikte plaatjes hebt of wil je een collage samen met anderen maken, zoals broers en zussen? Schakel dan de hulp van je familie in om zo veel mogelijk mooie foto's voor je collage te verzamelen. Dit kunnen mooie portretfoto's zijn, maar bijvoorbeeld ook gezellige vakantiekiekjes. Door verschillende soorten foto's met elkaar te combineren, ontstaat vaak het leukste geheel.

Laat nieuwe foto's maken

Je kunt ook overwegen om nieuwe foto's voor je collage te laten maken. Dit kun je in een fotostudio doen, maar het kan ook erg leuk zijn om een fotoshoot op een speciale locatie te organiseren! Als je de fotograaf vertelt dat je de foto's in een collage wilt verwerken, kan hij of zij meedenken over verschillende plaatjes om wat variatie in je collage aan te brengen.

Blik terug op een mooie periode

Een andere mogelijkheid is het maken van een collage die draait om mooie herinneringen. Voor een jonge moeder met kleine kinderen kan het bijvoorbeeld erg leuk zijn om een collage van foto's uit de kraamtijd te krijgen, terwijl een oudere moeder erg blij zal worden van foto's van hoogtepunten uit het leven van haar kinderen. Hierbij kun je denken aan trouwfoto's, maar ook diploma-uitreikingen of andere momenten die je moeder ongetwijfeld trots zullen maken.

Geef je collage een boodschap

Om de collage helemaal af te maken, kun je nog een mooie boodschap aan je fotokunstwerk toevoegen. Dit kan door in de collagemaker een van onze vele spreuken in de collage te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan My heart is full, I love you to the moon and back of Just love. Kun je in de collagemaker geen quote vinden die je aanspreekt en ben je handig met Photoshop? Kies dan zelf een citaat uit en maak er een mooie afbeelding van. Inspiratie hiervoor vind je op de moederschapspagina van Citaten.net , maar ook in dit artikel op Fabmama.

Inspiratie opgedaan? Ga dan meteen aan de slag met je eigen fotocollage.