TERUG NAAR BLOG
Nieuws

Kies in vier stappen het ideale materiaal voor je fotocollage

Wil je aan de slag met je eigen fotocollage, maar twijfel je op welk materiaal je hem wilt laten drukken? Hopelijk maakt ons korte stappenplan die keuze net iets minder ingewikkeld!

15 februari 2018

Wil je aan de slag met je eigen fotocollage, maar twijfel je op welk materiaal je hem wilt laten drukken? Hopelijk maakt ons korte stappenplan die keuze net iets minder ingewikkeld!

1. Bekijk welke materialen je mooi vindt

De eerste stap ligt voor de hand: kies wat je mooi vindt. Op EasyCollage kun je je fotocollage op vier verschillende materialen laten drukken: op poster papier, op canvas, op aluminium en op plexiglas. Op onze productpagina kun je precies zien hoe elk materiaal eruitziet. Aangezien smaken verschillen, zal er waarschijnlijk meteen een materiaal afvallen omdat je het simpelweg niet mooi vindt.

2. Kies welk materiaal binnen je interieur past

Probeer je bij het kiezen van het juiste materiaal voor je fotocollage ook te bedenken waar de collage komt te hangen. In een industriële keuken zou een canvas collage bijvoorbeeld minder mooi staan dan een collage op aluminium of plexiglas, terwijl een collage op canvas een mooie aanvuling is in een meer klassiek interieur. Houd je van een strakke inrichting? Dan kies je voor een afdruk op tijdloos aluminium of een poster die je inlijst.

3. Houd rekening met de foto's die je wilt gebruiken

Een derde overweging die je bij het kiezen van het materiaal voor je fotocollage moet maken, is welke foto's je wilt gebruiken. Zo zullen foto's op canvas door de grovere structuur van het materiaal iets minder gedetailleerd uitvallen. Als je graag foto's met veel mensen of een gedetailleerd landschap voor je fotocollage wilt gebruiken, dan kun je beter voor een ander materiaal zoals poster of aluminium gaan.

4. Bedenk wat je met de collage wilt doen

Een fotocollage moet niet alleen mooi, maar ook praktisch zijn. Om te bepalen welk materiaal je het beste kunt kiezen, is het dan ook verstandig om na te denken wat je precies met de collage wilt doen. Komt de collage bijvoorbeeld in de keuken te hangen? Dan is het wel zo handig dat hij makkelijk af te nemen is en kun je dus het beste voor een collage op plexiglas kiezen. Ben je van plan je collage op een muur te hangen waar veel zon op valt? Ga dan voor een aluminium collage met een matte finish zodat de felle stralen niet in je collage weerspiegelen.

Benieuwd geworden naar alle mogelijkheden opgedaan? Bekijk dan al onze producten: collage op canvas, collage op poster, collage op aluminum en collage op plexiglas.