TERUG NAAR BLOG
Nieuws

Vijf tips voor een fotocollage met je huwelijksfoto's

Foto's van je huwelijk, het ideale thema voor een fotocollage! Ben je getrouwd (of ga je binnenkort trouwen) en wil je weten hoe je een mooie fotocollage van je trouwfoto's kunt maken? In dit artikel geven we je een aantal handige tips.

9 juli 2018

Foto's van je huwelijk, het ideale thema voor een fotocollage! Ben je getrouwd (of ga je binnenkort trouwen) en wil je weten hoe je een mooie fotocollage van je trouwfoto's kunt maken? In dit artikel geven we je een aantal handige tips.

Gebruik verschillende soorten foto's

Verzamel ten eerste al je mooiste foto's van je bruiloft. Probeer hierbij ook de foto's van familie en vrienden aan je verzameling toe te voegen. ZIj hebben vaak net dat ene mooie shot van jullie samen. De mooiste fotocollage ontstaat door verschillende soorten foto's met elkaar te combineren. Gebruik dus niet alleen romantische portretfoto's, maar ook spontane foto's van het huwelijksfeest en foto's waar helemaal geen mensen opstaan. Denk bijvoorbeeld aan plaatjes van het bruidsboeket, de ringen of de trouwlocatie.

Kies een kleurthema

Om een mooi geheel van je fotocollage te maken, kan het een idee zijn om een kleurthema te kiezen. Selecteer bijvoorbeeld foto's in de kleuren van je bruidsboeket of in de kleuren van de omgeving waarin je getrouwd bent. Zijn je foto's zo kleurrijk dat het moeilijk is om één kleur te kiezen? Dan kun je altijd nog overwegen om een aantal foto's zwartwit te maken.

Voeg persoonlijke details toe

HMaak je fotocollage persoonlijk door kleine details toe te voegen die je herinneren aan bijzondere momenten van jullie huwelijksdag of jullie relatie. Verwerk bijvoorbeeld de bladmuziek van jullie trouwnummer in je fotocollage, maak foto's van briefjes die jullie door de jaren heen aan elkaar hebben geschreven of een foto van het aanzoek. Dit soort details kunnen je fotocollage net iets bijzonderder maken!

Gebruik stijlvolle quotes in je fotocollage

Een extra boodschap in je fotocollage meegeven? Voeg dan een mooie quote toe of één van onze spreuken aan je fotocollage toe. Denk bijvoorbeeld aan Be happy, All you need is love of Just married. Deze spreuken kun je tijdens het maken van je fotocollage kiezen in onze collagemaker.

Gebruik een romantisch fotocollage ontwerp

Trouwen draait om liefde en geluk en een goede manier om deze thema's in je fotocollage te laten doorklinken, is door een van onze romantische fotocollage-ontwerpen te gebruiken. Ga bijvoorbeeld voor het ontwerp With Love van Studio Onszelf, End of Summer van Lilesadi of Masking Tape van Pimpelmees.

Inspiratie opgedaan? Ga dan meteen aan de slag met je eigen fotocollage.