TERUG NAAR BLOG
Nieuws

Fotocollage met ingescande foto's: al je foto's van vroeger aan de muur

Een prachtige manier om een fotocollage te maken is door foto's van vroeger te gebruiken.

Heb je albums vol met familiekiekjes en wil je deze inscannen en gebruiken in je collage? Met onze tips heb je je oude foto's in een mum van tijd gedigitaliseerd en klaar voor gebruik.

1 februari 2018

Een prachtige manier om een fotocollage te maken is door foto's van vroeger te gebruiken.

Heb je albums vol met familiekiekjes en wil je deze inscannen en gebruiken in je collage? Met onze tips heb je je oude foto's in een mum van tijd gedigitaliseerd en klaar voor gebruik.

Kies heldere en lichte foto's voor je fotocollage

Scherpe foto's die niet al te donker zijn komen in een fotocollage het beste tot hun recht en het is dan ook verstandig om hier bij het selecteren van je foto's rekening mee te houden. Heb je een foto die niet misschien niet helemaal scherp is of waarvan de kleuren zijn aangetast, maar die je toch wilt gebruiken in je fotocollage? Probeer hem dan iets te bewerken met een fotobewerkingsprogramma.

Ga georganiseerd te werk

Maak een plan om stap voor stap de juiste foto's voor je fotocollage te selecteren. Bepaal eerst welke foto's je wilt inscannen en zorg dat je precies weet waar elke foto vandaan komt, bijvoorbeeld door briefjes tussen de bladzijden van het album te stoppen. Zo kun je de foto's na het inscannen meteen netjes terug stoppen in hun albums en zit je niet onnodig lang achter de computer om honderden foto's te digitaliseren. Maak op je computer een map aan waarin je je foto's kunt opslaan en makkelijk terug kunt vinden.

Scan ook andere dingen dan foto's in

Om je fotocollage wat afwisseling te geven, kan het leuk zijn om ook andere dingen dan foto's in te scannen. Denk bijvoorbeeld aan geboortekaartjes, oude paspoorten of concertkaartjes waaraan mooie herinneringen verbonden zijn. Dit soort spullen nemen je vaak in een klap mee terug in de tijd en maken je fotocollage extra speciaal.

Gebruik de juiste scannerinstellingen

Foto's en andere platte voorwerpen kun je het beste scannen met een zogenaamde flatbedscanner. Dit is een scanner waarbij je foto's een voor een op een glasplaat moet leggen om ze te digitaliseren. Zorg wel dat je bij het inscannen de juiste instellingen gebruikt. Stel het aantal dpi (dots per inch) in op minimaal 300 om het beste resultaat te krijgen. Hoe hoger het dpi, hoe beter de kwaliteit van de scan zal zijn.

Kies een passend ontwerp voor je fotocollage

Wil je je collage een ouderwetse sfeer geven, dan hebben we verschillende leuke ontwerpen voor je! Verwerk zwart-witfoto's bijvoorbeeld in het ontwerp Uit Oma's Tijd van Pieces of Art of hang ze in de Vintage Lijstjes van AnnaLouis en La Scarlatte. Om je fotocollage net dat beetje extra te geven, kun je je foto's eventueel ook met onze collagemaker bewerken. Gebruik bijvoorbeeld het vintage filter om een mooi geheel van je collage te maken.

Al meteen aan de slag met je eigen fotocollage of wil je even een kijkje nemen? Ga dan direct naar onze collagemaker en ontwerp je eigen collage.