TERUG NAAR BLOG
Nieuws

Vijf tips om een fotocollage cadeau te geven

Wil je iemand een fotocollage cadeau geven, maar nog geen goed beeld hoe je dit het beste kunt aanpakken?

In dit blog helpen we je op weg en geven we je vijf tips om het mooiste cadeau vol herinneringen te maken!

12 maart 2018

Wil je iemand een fotocollage cadeau geven, maar nog geen goed beeld hoe je dit het beste kunt aanpakken?

In dit blog helpen we je op weg en geven we je vijf tips om het mooiste cadeau vol herinneringen te maken!

Bedenk welke fotocollage de ontvanger mooi vindt

Net als bij het kopen van een normaal cadeau is het bij het samenstellen van een fotocollage verstandig om stil te staan bij de smaak van de ontvanger. Bedenk je bijvoorbeeld of iemand een moderne stijl heeft of juist van veel tierelantijntjes houdt en kies op basis van deze inschatting een geschikt ontwerp. Geef een stoere vrouw die weinig kleur draagt bijvoorbeeld een basic collage op aluminium, en geef een meer romantisch type een canvas collage met bloemen design.

Verzamel foto's uit je omgeving

Ga op zoek naar mooie foto's om in de fotocollage te verwerken. Die kun je natuurlijk uit je eigen archieven opdiepen, maar ook aan vrienden of familie vragen. Roep bijvoorbeeld de hulp van de ouders van de cadeau-ontvanger in voor jeugdfoto's of stuur een berichtje naar zijn of haar vriendenkring voor recentere plaatjes.

Zoek naar foto's op sociale media

Niet vergeten: ga ook online op speurtocht! Facebook en Instagram zijn bijvoorbeeld ideale plekken om fotomateriaal te vinden aangezien de favoriete foto's hier meestal wel een plek krijgen. Van Facebook kun je over het algemeen vrij eenvoudig foto's downloaden. Voor Instagram kun je binnen ons online programma direct op je eigen account inloggen. Ben je nog op zoek naar een beetje extra persoonlijkheid in je fotocollage, dan kun je overwegen om foto's of afbeeldingen in de collage te verwerken van bijvoorbeeld zijn of haar favoriete bezigheid, artiest, sportclub of vakantieland.

Houd rekening met het interieur van de ontvanger

Om van je cadeau een succes te maken, kun je bij het kiezen van het juiste materiaal voor je fotocollage ook rekening te houden met zijn of haar interieur. Bij een kleurrijk interieur past bijvoorbeeld prima een vrolijk canvas ontwerp, maar bij een modernere inrichting is een basic collage op plexiglas waarschijnlijk een beter idee. Weet je niet zeker welk materiaal het beste bij de ontvanger past? Ga dan voor een afdruk op posterpapier zodat de ontvanger zelf een lijst in een passende stijl voor de fotocollage kan uitzoeken.

Bestel je collage op tijd

EasyCollage is perfect geschikt om last minute een fotocadeau te bestellen. Als je je fotocollage op canvas en poster op werkdagen vóór 11.30 bestelt, wordt hij namelijk diezelfde dag nog verzonden. Je kunt er dan vanuit gaan dat je het cadeau de volgende dag in huis hebt.

Als je kiest voor een fotocollage op aluminium of plexiglas, houd dan rekening met een levertijd van 4 tot 5 werkdagen.

We wensen je heel veel plezier met het geven van je persoonlijke collage!