Fotocollage van vakantiefoto's

Van vakantiefoto's word je blij! Verstop ze dan ook niet op
je telefoon of computer, maar maak er een mooie fotocollage van.
Fotocollage vakantie

Vakantie staat voor veel mensen voor rust, tijd voor jezelf en je geliefden, avontuur en vooral gezelligheid. Foto's die je op reis gemaakt hebt, zijn dan ook erg geschikt om in een fotocollage te verwerken.

Zo word je dagelijks herinnerd aan de mooie tijd met je familie of vrienden en krijg je misschien zelfs wel inspiratie voor een volgende trip.

Hoe te maken

Verzamel om te beginnen de mooiste foto's van je vakantie. Dit kunnen foto's zijn die je zelf met je camera gemaakt hebt, maar ook kiekjes die op je telefoon staan, afdrukken van de foto's van strandfotografen of natuurlijk de plaatjes van medereizigers. Selecteer de mooiste foto's en zet die in een aparte map op je computer. Let goed op dat je scherpe foto's met voldoende licht uitkiest, want die komen in een collage het beste tot hun recht!


Fotoboek

Kies in de collagemaker een ontwerp voor je collage, stel het juiste aantal foto's in en geef alle geselecteerde plaatjes een plekje. Heb je veel kleurrijke foto's uitgekozen? Dan komen die in een basic ontwerp waarschijnlijk het beste uit.

Zijn je foto's iets minder knallend, dan kun je een drukker ontwerp selecteren om je collage net iets meer flair te geven. Ben je helemaal tevreden? Klik dan op 'Bestellen'.


Direct aan de slag met je eigen collage >>>

Vakantie Fotocollage

Extra tips

Probeer om wat variatie in je collage aan te brengen verschillende soorten foto's te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan groepsfoto's en omgevingsfoto's, maar ook close-ups van mooie bloemen en planten of kiekjes van bijzondere gerechten die je op vakantie geproefd hebt. Merk je dat je collage door deze wirwar aan foto's ietwat chaotisch wordt? Zorg dan voor meer samenhang door een kleurthema te kiezen of de meest afwijkende foto's zwartwit te maken.

Ben je met vrienden of familieleden op vakantie geweest of ben je meegegaan op een groepsreis? Vraag dan of je medereizigers hun mooiste foto's kunnen opsturen zodat je die wellicht ook in je collage kunt verwerken. Dit kan natuurlijk per e-mail, maar er zijn ook een aantal handige online tools waarmee je gemakkelijk bestanden kunt delen. Gebruik bijvoorbeeld WeTransfer om een map vol foto's in één keer aan meerdere personen te versturen of maak een speciale Dropbox aan waarin meerdere mensen foto's kunnen plaatsen.

EasyCollage

9.3
9.3 /10 gebaseerd op 541 reviews
Klanten over EasyCollage