Fotocollage met babyfoto's

Op zoek naar een manier om elke dag te kunnen genieten van de
allerleukste foto's van je kleintje?

Maak dan een prachtige fotocollage waarin je kind straalt!
Fotoollage met babyfoto's Bekijk collage

Je kent het wel als kersverse ouder: een telefoon vol babyfoto's. Wat te doen? Ons advies: maak ze onvergetelijk en maak een fotocollage! Een extra leuke manier om deze foto's op een creatieve manier te gebruiken, is een groei-collage van het eerste jaar.

Hierin verwerk je verschillende foto's uit het eerste jaar, waardoor je precies kunt zien hoe hij of zij gegroeid is. Zo maak je een blijvende herinnering aan deze bijzondere periode.

Natuurlijk geeft een wat meer willekeurige selectie van de allerleukste, grappigste of meeste ontroerende babyfoto's van het eerste jaar ook een prachtig beeld.

Hoe te maken

Kies om te beginnen de leukste foto's van je kind. Voor een groei-collage kies je foto's die allemaal een maand in het leven van je kind weergeven (dus net geboren, 1 maand oud, 2 maanden oud, etc). Probeer foto's te kiezen die allemaal ongeveer uit dezelfde hoek en vanaf ongeveer dezelfde afstand genomen zijn. Zo vormt alles samen een mooi geheel.

Je kunt voor deze fotocollage een speciale serie foto's maken waarbij je kind steeds een kaartje vasthoudt met zijn leeftijd, maar dit vereist dus wel wat serieuze voorbereiding.

Heb je geen specifieke mijlpaalfoto's, maar wel allerlei andere kiekjes waarin de ontwikkeling van je kindje goed te zien is? Dan kun je die natuurlijk ook gebruiken! Eventueel kun je met een fotobewerkingsprogramma de leeftijd van je kindje op elke foto zetten. Indien gewenst helpen we je hier bij EasyCollage ook graag even mee.

Collage Basic kiezen Bekijk afbeelding

Kies in de collagemaker een ontwerp dat je aanspreekt of dat goed bij je foto's past. Om zo min mogelijk van de foto's van je baby af te leiden, kun je in de meeste gevallen het beste een basic ontwerp selecteren.

Stel nu het aantal foto's in dat je wilt gebruiken. Als je met maandelijkse foto's een jaaroverzicht wilt maken, zal dit aantal 12 zijn. Upload vervolgens je foto's en geef elk kiekje de juiste plek in de fotocollage.

Pas eventueel de achtergrondkleur aan en klik tenslotte op 'Opslaan' of 'Bestellen'.


Hier direct je eigen fotocollage maken >>>

Collage Flamingo met babyfoto's

Extra tips

Probeer voor je fotocollage foto's te kiezen die goed op elkaar aansluiten. Dit kun je doen door foto's met steeds dezelfde achtergrond te kiezen, maar ook door je foto's zo te knippen dat je kindje op elke foto ongeveer even groot in beeld is.

Merk je dat je collage ietwat saai wordt doordat er bijvoorbeeld te weinig kleur in het eindresultaat voorkomt? Breng dan wat variatie aan door foto's van je kindje in kleurrijke kleertjes of met verschillende achtergronden te gebruiken.

Een handig hulpmiddel bij het maken van een groeicollage zijn zogenaamde mijlpaalkaarten. Dit zijn kaarten met teksten erop die een mijlpaal in het leven van je kindje omschrijven. Soms is dit een bepaalde leeftijd en is de tekst 'Vandaag ben ik 3 maanden oud', maar je kunt ook andere herinneringen vastleggen met een kaart zoals 'Vannacht sliep ik voor het eerst door'. Meteen een setje kaarten aanschaffen? Als je googelt op mijlpaalkaarten of milestone cards, vind je talloze webshops met de leukste ontwerpen!

EasyCollage

9.3
9.3 /10 gebaseerd op 554 reviews
Klanten over EasyCollage