Fotocollage met babyfoto's

Op zoek naar een manier om elke dag te kunnen genieten van de allerleukste foto's van je kleintje?
Maak dan een prachtige fotocollage met je kind in de hoofdrol!

Je kent het wel als kersverse ouder: een telefoon vol babyfoto's. Wat te doen? Ons advies: maak ze onvergetelijk en maak een fotocollage! Een extra leuke manier om deze foto's op een creatieve manier te gebruiken, is een groei-collage van het eerste jaar.

Hierin verwerk je verschillende foto's uit het eerste jaar, waardoor je precies kunt zien hoe hij of zij gegroeid is. Zo maak je een blijvende herinnering aan deze bijzondere periode.

Natuurlijk geeft een wat meer willekeurige selectie van de allerleukste, grappigste of meeste ontroerende babyfoto's van het eerste jaar ook een prachtig beeld.

Hoe te maken

Kies om te beginnen de leukste foto's van je kind. Voor een groei-collage kies je foto's die allemaal een maand in het leven van je kind weergeven (dus net geboren, 1 maand oud, 2 maanden oud, etc). Probeer foto's te kiezen die allemaal ongeveer uit dezelfde hoek en vanaf ongeveer dezelfde afstand genomen zijn. Zo vormt alles samen een mooi geheel.

Je kunt voor deze fotocollage een speciale serie foto's maken waarbij je kind steeds een kaartje vasthoudt met zijn leeftijd, maar dit vereist dus wel wat serieuze voorbereiding.

Heb je geen specifieke mijlpaalfoto's, maar wel allerlei andere kiekjes waarin de ontwikkeling van je kindje goed te zien is? Dan kun je die natuurlijk ook gebruiken! Eventueel kun je met een fotobewerkingsprogramma de leeftijd van je kindje op elke foto zetten. Indien gewenst helpen we je hier bij EasyCollage ook graag even mee.

Kies in de collagemaker een ontwerp dat je aanspreekt of dat goed bij je foto's past. Om zo min mogelijk van de foto's van je baby af te leiden, kun je in de meeste gevallen het beste een basic ontwerp selecteren.

Stel nu het aantal foto's in dat je wilt gebruiken. Als je met maandelijkse foto's een jaaroverzicht wilt maken, zal dit aantal 12 zijn. Upload vervolgens je foto's en geef elk kiekje de juiste plek in de fotocollage.

Pas eventueel de achtergrondkleur aan en klik tenslotte op 'Opslaan' of 'Bestellen'.


Hier direct je eigen fotocollage maken >>>

Collage Flamingo met babyfoto's

Extra tips

Probeer voor je fotocollage foto's te kiezen die goed op elkaar aansluiten. Dit kun je doen door foto's met steeds dezelfde achtergrond te kiezen, maar ook door je foto's zo te knippen dat je kindje op elke foto ongeveer even groot in beeld is.

Merk je dat je collage ietwat saai wordt doordat er bijvoorbeeld te weinig kleur in het eindresultaat voorkomt? Breng dan wat variatie aan door foto's van je kindje in kleurrijke kleertjes of met verschillende achtergronden te gebruiken.

Een handig hulpmiddel bij het maken van een groeicollage zijn zogenaamde mijlpaalkaarten. Dit zijn kaarten met teksten erop die een mijlpaal in het leven van je kindje omschrijven. Soms is dit een bepaalde leeftijd en is de tekst 'Vandaag ben ik 3 maanden oud', maar je kunt ook andere herinneringen vastleggen met een kaart zoals 'Vannacht sliep ik voor het eerst door'. Meteen een setje kaarten aanschaffen? Als je googelt op mijlpaalkaarten of milestone cards, vind je talloze webshops met de leukste ontwerpen!

Wat onze klanten over ons zeggen

Gebruiksvriendelijk programma, duidelijke uitleg en een prachtig mooi resultaat waar ik heel blij mee ben. Ook nog eens supersnel bezorgd (donderdag besteld, vrijdag in huis). Marieke uit Alphen aan den Rijn Lees alle reviews op kiyoh.com

EasyCollage

9.5
9.5 /10 gebaseerd op 394 reviews
Topservice, weten wat snel schakelen betekend, denken 100% met je mee. Voortaan alleen nog maar bij Easycollage!! Sabine uit Breda Lees alle reviews op kiyoh.com

EasyCollage

9.5
9.5 /10 gebaseerd op 394 reviews
Makkelijke site, aanpassingen tijdens collage maken ook geen probleem. Hele snelle verzending! Kirsten uit Schiedam Lees alle reviews op kiyoh.com

EasyCollage

9.5
9.5 /10 gebaseerd op 394 reviews
Snelle levering, kwalitatief zeer goed. Haarscherpe foto's. Bij ontvangst collage zagen de foto's er scherper uit dan op het beeldscherm tijdens het maken. Erg tevreden, voor de 2e keer een collage gemaakt en dat gaan er zeker nog meer worden. Linda uit Heemskerk Lees alle reviews op kiyoh.com

EasyCollage

9.5
9.5 /10 gebaseerd op 394 reviews
Snel en goede kwaliteit. Site is heel gebruiksvriendelijk. Makkelijk om een leuke collage van je foto's te maken. Nu de 2e keer dat ik gebruik maak van de site en weer heel tevreden. Frederique uit Zeist Lees alle reviews op kiyoh.com

EasyCollage

9.5
9.5 /10 gebaseerd op 394 reviews