Collage met regenboog kleuren

Ben jij creatief aangelegd en wil je echt iets bijzonders van je collage maken?
Maak dan een regenboogcollage en hang een kleurrijke blikvanger aan je muur!
Regenboog

Een regenboog is een prachtige kleurexplosie die vrijwel iedereen bewondert. Waarom zou je hem dus niet als inspiratie voor een collage gebruiken?


Verzamel je kleurrijkste plaatjes of maak een aantal nieuwe foto's om ze in deze bijzondere collage te verwerken.

Collage vakantie in regenboogkleuren Bekijk voorbeeld

Hoe te maken

Voor deze collage heb je foto's in een aantal verschillende kleuren nodig. Een klassieke regenboog bestaat uit zes à zeven kleuren, namelijk rood, oranje, geel, groen, blauw, paars en eventueel roze. Je kunt verschillende soorten foto's gebruiken, maar ook voor een thema kiezen. Maak bijvoorbeeld een collage van bloemen, landschappen of vakantiefoto's, zoals hiernaast, gemaakt door fotograaf Laura Vink. Op haar site vind je nog meer voorbeelden van het maken van een regenboog collage.


Ontbreken er kleuren aan je verzameling? Ga dan op je vrije dag of tijdens een speciale gelegenheid met je camera in de hand en de kleuren van de regenboog in je achterhoofd aan de slag of neem een kijkje op internet.


Collage bloemen in regenboogkleuren Bekijk voorbeeld

Kies in onze collagemaker een van onze basic collages voor het mooiste resultaat. Kies het aantal foto's dat je wilt gebruiken en hou hierbij rekening met het aantal vlakken dat je per kleur nodig hebt.


Zet foto's met dezelfde kleur op één rij en ga op de volgende rij over naar de volgende regenboogkleur. Mocht je voor een grote collage gaan, dan kun je natuurlijk ook twee rijen per kleur volmaken.


Direct aan de slag met je eigen collage >>>

Extra tips

Vind je het idee van een regenboogcollage erg leuk, maar past een kleurenexplosie niet in je huis? Je kunt een regenboogcollage zo fel of juist zacht maken als je wilt. Kies in plaats van vuurrode of grasgroene foto's simpelweg kleuren die net iets subtieler zijn of ga voor zwart-witfoto's in donkere en lichte tinten. Hiermee behoud je het effect, maar past de collage net iets beter in je interieur.


Heb je foto's genoeg, maar sluiten de kleurtinten net niet op elkaar aan waardoor je collage er wat rommelig uitziet? Probeer sommige foto's dan eens te bewerken. Dit kun je in Photoshop doen, maar de gratis Photoshop Express app of het programma Gimp zijn hiervoor prima alternatieven. Zo kun je de kleuren van de foto's ietwat bijstellen tot je collage er precies uitziet zoals jij wilt.

EasyCollage

9.3
9.3 /10 gebaseerd op 541 reviews
Klanten over EasyCollage