Fotocollage met overlopende kleuren

Ben jij creatief aangelegd en wil je echt iets bijzonders van je collage maken?

Maak dan een regenboogcollage en hang een kleurrijke blikvanger aan je muur!

Ga meteen aan de slag met je eigen fotocollage

Maak een fotocollage met regenboogkleuren voor een kleurrijke impact

Een fotocollage met regenboogkleuren is een mooie manier om herinneringen op een levendige en opvallende manier samen vast te leggen. Met een beetje creativiteit en aandacht voor detail maak je een prachtig kunstwerk en een echte eye-catcher voor je interieur.

Hoe te maken

Voor deze collage heb je foto's in een aantal verschillende kleuren nodig. Een klassieke regenboog bestaat uit zes à zeven kleuren, namelijk rood, oranje, geel, groen, blauw, paars en eventueel roze. Je kunt verschillende soorten foto's gebruiken, maar ook voor een thema kiezen. Maak bijvoorbeeld een collage van bloemen, landschappen of vakantiefoto's, zoals hiernaast, gemaakt door fotograaf Laura Vink. Op haar site vind je nog meer voorbeelden van het maken van een regenboog collage

Kies in onze collagemaker een van onze basic collages voor het mooiste resultaat. Kies het aantal foto's dat je wilt gebruiken en hou hierbij rekening met het aantal vlakken dat je per kleur nodig hebt. Zet foto's met dezelfde kleur op één rij en ga op de volgende rij over naar de volgende regenboogkleur. Mocht je voor een grote fotocollage gaan, dan kun je natuurlijk ook twee rijen per kleur volmaken.