Collage met hart

Op zoek naar een liefdevol cadeau voor een vriend of familielid?
Wees creatief en maak een fotocollage in de vorm van een hart.

Hou je wel van een uitdaging en maak je graag foto's, dan is dit idee echt iets voor jou. Voor deze collage maak je namelijk foto's van jezelf, familieleden of vrienden om zo een uniek cadeau voor een geliefde te maken: een fotocollage in hartvorm.

Fotoboek

Hoe te maken

Een collage in hartvorm is net iets unieker dan de gemiddelde collage en is dan ook net iets meer werk. Door in bijzondere posities op de foto te gaan, kun je zelf of met meerdere mensen een hartvorm maken. In het voorbeeld kun je zien in welke poses je moet gaan staan om zo een hartcollage te kunnen maken.


Je kunt natuurlijk ook een ander aantal vakken gebruiken. Bekijk dan vooraf eerst goed welke poses je nodig hebt om een mooi hart te krijgen.

Collage vakantie in regenboogkleuren Bekijk Hart Collage

Heb je de benodigde foto's eenmaal gemaakt, kies dan in onze collagemaker voor een basic collage met raster. Voor het mooiste resultaat kun je het beste het hier getoonde voorbeeld aanhouden en een vierkante collage met vier rijen en vier kolommen kiezen.


Plaats de foto's nu in de juiste vakken. In de onderste hoeken en in de vier middelste vakken kun je andere leuke foto's kwijt.


Direct aan de slag met je eigen collage >>>


Extra tips

Voor deze collage zul je foto's moeten maken van jezelf, je familie of vriendengroep. Als je wilt dat de collage een mooi geheel wordt, let dan op dat de achtergronden van de foto's niet al te veel van elkaar verschillen. Natuurlijk kun je er ook juist voor kiezen om voor elk vak een andere achtergrondkleur te gebruiken en zo een regenboogcollage te creëren.


Het kan best lastig zijn om je armen precies in de juiste positie te houden om van verschillende foto's een mooi hart te kunnen maken. Gelukkig zijn er tegenwoordig handige bewerkingsprogramma's waarmee je foto's kunt roteren. Zo kun je foto's iets bijdraaien om zo een mooi gevormd hart op te bouwen. Ook kun je foto's spiegelen.