Collage met deuren of ramen

Maak je op vakantie steevast foto's van de meest unieke gebouwen die je tegenkomt?
Gebruik die foto's dan om een verrasende originele fotocollage te maken
met al de mooiste deuren en ramen!
Deurencollage Bekijk collage

In een ander land zien gebouwen en hun ramen en deuren er vaak net iets anders uit dan thuis. Denk aan zware houten deuren in Toscaanse dorpjes, felle kleuren in Dublin en ramen omlijst door kleurrijke tegelwanden in Tunesië. Ook in Nederland zijn echter deuren in verschillende mooie stijlen en omgevingen te vinden. Door foto's van deze deuren in een fotocollage te verwerken, ontstaat een uniek geheel vol herinneringen aan de plekken waar de foto's gemaakt zijn.

Hoe te maken

Om deze collage te maken, heb je allereerst verschillende foto's van deuren of ramen nodig. Ben je een liefhebber van mooie gebouwen, dan zullen die waarschijnlijk al op je computer of in je fotoboeken staan. Of je zoekt de allermooiste foto's van deuren of gebouwen op internet. Kies de mooiste foto's en zet ze vervolgens samen in één map. Zo ontstaat een mooi overzicht van alle foto's die je voor je collage kunt gebruiken.


Selecteer de mooiste foto's en knip ze eventueel bij. Het mooiste resultaat ontstaat namelijk als je foto's goed op elkaar aansluiten. Een van de manieren om dit te doen is door te zorgen dat alle foto's een vergelijkbaar formaat hebben. Ook kun je bewerkingsprogramma's gebruiken om de foto bij te knippen zodat alle deuren ongeveer even groot of juist op verschillende formaten in de collage zullen verschijnen. Natuurlijk kun je met de collagemaker ook nog in- en uitzoomen op je foto's.

Collage Basic kiezen

Als de foto's er eenmaal precies uitzien zoals je wilt, is het tijd om onze collagemaker te openen. Ga voor het basic-raster als je van strakke lijnen houdt en het basic-raster met mozaïeklijnen voor een net iets speelser effect. Selecteer hoeveel foto's je wilt gebruiken op basis van het aantal foto's dat je hebt verzameld. Voeg je foto's vervolgens toe en geef elk plaatje een mooie plek.


Direct aan de slag met je eigen collage >>>

Collage met de klas
Extra tips

Heb je je mooiste foto's verzameld, maar vormen ze samen geen mooi geheel? Dan kun je proberen de foto's te bewerken. Je kunt ze dan bijvoorbeeld bijknippen, de kleuren aanpassen en foto's lichter of donkerder maken. Het bekendste fotobewerkingsprogramma is natuurlijk Photoshop, maar als je de foto's alleen wat bij wilt snijden of kleuren, heb je aan gratis apps of programma's ook genoeg. Download bijvoorbeeld Photoshop Express op je smartphone of zet Gimp op je computer.

Wil je je deurencollage een extra persoonlijk tintje geven? Gebruik dan foto's van plekken waaraan je een bijzondere herinnering hebt. Denk bijvoorbeeld aan de voordeuren van alle huizen waar je ooit gewoond hebt, of plaatjes waarop jij of je gezin voor deuren op verschillende locaties poseren.