Collage "Als ik later groot ben..."

Op zoek naar een mooi cadeau om aan het einde van het schooljaar
aan de klas, meester of juf te geven?

Maak dan een creatieve collage met foto's van de hele klas!

Het einde van het schooljaar is vaak een gezellige tijd met in de laatste dagen van het schooljaar het onvermijdelijke afscheid. De kinderen hebben nu bijna zomervakantie en nemen afscheid van de meester of juf en misschien ook wel van sommige klasgenootjes. Een mooie collage met de hele klas is de perfecte herinnering aan het schooljaar, een mooi afscheidscadeau zowel voor de meester of juf als voor de kinderen.

Hoe te maken

De eerste stap om deze collage te maken is om alle kinderen op ongeveer dezelfde manier op de foto te zetten. Een leuke manier om dit te doen is door ze een bordje te laten vasthouden waarop staat geschreven wat ze later als ze groot zijn willen worden. Natuurlijk kan dit ook met een mooi vel papier. Zorg dat alle foto's een vergelijkbare achtergrond hebben zodat ze later goed bij elkaar passen.


Je kunt de foto's van de kinderen op school, maar ook thuis maken. In het laatste geval is het wel raadzaam om ouders een voorbeeldfoto of bepaalde instructies mee te geven. Geef ze bijvoorbeeld het advies hun kinderen voor een muur te fotograferen, of juist buiten in de natuur. Zo sluiten alle foto's goed op elkaar aan en wordt de collage een mooi geheel.

Ga nu naar onze collagemaker en kies een van de basic rasters. Selecteer het aantal foto's dat je wilt gebruiken op basis van het aantal foto's dat je gemaakt of verzameld hebt.

Eventueel kun je één vak gebruiken om een tekst in te zetten, zoals bijvoorbeeld "Als ik later groot ben...". Probeer de foto's op verschillende posities uit tot je collage helemaal naar wens is.


Direct aan de slag met je eigen collage >>>

Collage met de klas

Extra tips

Heb je alle foto's verzameld, maar vormen ze geen mooi geheel? Dan kun je proberen ze te bewerken. Dit kun je bijvoorbeeld doen als de kleuren van de foto's niet goed op elkaar aansluiten of als de ene fotograaf net iets meer ingezoomd heeft dan de andere. Voor het bewerken van de foto's kun je Photoshop gebruiken, maar als je de foto's alleen wat bij wilt knippen heb je aan Paint genoeg. Ook kun je de gratis app Photoshop Express of het programma Gimp eens uitproberen.

Wil je ter aanvulling op de foto's van de kinderen ook een vak met tekst vullen? Dan kun je een afbeelding met tekst maken om deze vervolgens in de collage te uploaden. Dit kan met een van de programma's die hierboven genoemd worden, maar ook met speciale quote-apps. Gebruik bijvoorbeeld Recite.com of de Be Happy generator om makkelijk een mooie afbeelding te maken.

Deze collage is niet alleen een mooi cadeau voor de meester of juf, maar ook voor de kinderen zelf! Wil je iedereen een mooie herinnering meegeven, laat de collage dan bijvoorbeeld voor de juf als canvas en voor de kinderen als poster afdrukken.

Wat onze klanten over ons zeggen

Makkelijke site, aanpassingen tijdens collage maken ook geen probleem. Hele snelle verzending! Kirsten uit Schiedam Lees alle reviews op kiyoh.com

EasyCollage

9.5
9.5 /10 gebaseerd op 394 reviews
Snelle levering, kwalitatief zeer goed. Haarscherpe foto's. Bij ontvangst collage zagen de foto's er scherper uit dan op het beeldscherm tijdens het maken. Erg tevreden, voor de 2e keer een collage gemaakt en dat gaan er zeker nog meer worden. Linda uit Heemskerk Lees alle reviews op kiyoh.com

EasyCollage

9.5
9.5 /10 gebaseerd op 394 reviews
Gebruiksvriendelijk programma, duidelijke uitleg en een prachtig mooi resultaat waar ik heel blij mee ben. Ook nog eens supersnel bezorgd (donderdag besteld, vrijdag in huis). Marieke uit Alphen aan den Rijn Lees alle reviews op kiyoh.com

EasyCollage

9.5
9.5 /10 gebaseerd op 394 reviews
Topservice, weten wat snel schakelen betekend, denken 100% met je mee. Voortaan alleen nog maar bij Easycollage!! Sabine uit Breda Lees alle reviews op kiyoh.com

EasyCollage

9.5
9.5 /10 gebaseerd op 394 reviews
Snel en goede kwaliteit. Site is heel gebruiksvriendelijk. Makkelijk om een leuke collage van je foto's te maken. Nu de 2e keer dat ik gebruik maak van de site en weer heel tevreden. Frederique uit Zeist Lees alle reviews op kiyoh.com

EasyCollage

9.5
9.5 /10 gebaseerd op 394 reviews