Collage "Als ik later groot ben..."

Op zoek naar een mooi cadeau om aan het einde van het schooljaar
aan de klas, meester of juf te geven?

Maak dan een creatieve collage met foto's van de hele klas!
Collage - Als ik later groot ben Bekijk collage

Het einde van het schooljaar is vaak een gezellige tijd met in de laatste dagen van het schooljaar het onvermijdelijke afscheid. De kinderen hebben nu bijna zomervakantie en nemen afscheid van de meester of juf en misschien ook wel van sommige klasgenootjes. Een mooie collage met de hele klas is de perfecte herinnering aan het schooljaar, een mooi afscheidscadeau zowel voor de meester of juf als voor de kinderen.

Hoe te maken

De eerste stap om deze collage te maken is om alle kinderen op ongeveer dezelfde manier op de foto te zetten. Een leuke manier om dit te doen is door ze een bordje te laten vasthouden waarop staat geschreven wat ze later als ze groot zijn willen worden. Natuurlijk kan dit ook met een mooi vel papier. Zorg dat alle foto's een vergelijkbare achtergrond hebben zodat ze later goed bij elkaar passen.


Je kunt de foto's van de kinderen op school, maar ook thuis maken. In het laatste geval is het wel raadzaam om ouders een voorbeeldfoto of bepaalde instructies mee te geven. Geef ze bijvoorbeeld het advies hun kinderen voor een muur te fotograferen, of juist buiten in de natuur. Zo sluiten alle foto's goed op elkaar aan en wordt de collage een mooi geheel.

Collage Basic kiezen

Ga nu naar onze collagemaker en kies een van de basic rasters. Selecteer het aantal foto's dat je wilt gebruiken op basis van het aantal foto's dat je gemaakt of verzameld hebt.

Eventueel kun je één vak gebruiken om een tekst in te zetten, zoals bijvoorbeeld "Als ik later groot ben...". Probeer de foto's op verschillende posities uit tot je collage helemaal naar wens is.


Direct aan de slag met je eigen collage >>>